Smaczne i tanie posiłki profilaktyczne? Teraz to możliwe!

Smaczne i tanie posiłki profilaktyczne? Teraz to możliwe!Zgodnie z ustawą, każdy pracodawca ma obowiązek zapewnić swoim pracownikom napoje i posiłki profilaktyczne, jeśli warunki pracy są szkodliwe, a wykonywane czynności wymagające dużego pokładu energii. To również przywilej osób pracujących w bardzo wysokich lub niskich temperaturach.

Po co takie posiłek?

Posiłki profilaktyczną muszą zapewnić odpowiednią ilość siły oraz energii na cały dzień pracy. Muszą być to dania niezwykle pożywne oraz odpowiednio zbilansowane. Nie ma tutaj miejsca na przypadek, gdyż wszystkie potrawy muszą spełniać określone standardy i normy. W takiej sytuacji najlepiej skorzystać z usług profesjonalnych przedsiębiorstw specjalizujących się w posiłkach pracowniczych. Dzięki temu zaoszczędzimy sporą ilość gotówki, a także zapewnimy naszym pracownikom odpowiedniej jakości pożywienie. Stawki oferowane przez profesjonalne jadłodajnie są niezwykle korzystne. Nawiązanie stałej umowy sprawia, że możemy liczyć na dodatkowe rabaty oraz zniżki. W zależności od naszych preferencji, pracownicy mogą spożywać posiłki na miejscu lub będą one dowożone pod wskazany adres w określonym czasie.

Catering

Catering to opcja niezwykle wygodna oraz bezproblemowa. Dodatkowym atutem wyspecjalizowanych lokali gastronomicznych jest to, że posiłki są niezwykle zróżnicowane i smaczne. Nie musimy obawiać się, że będą to wyłącznie wysokokaloryczne breje, które dostarczają wyłącznie niezbędnych wartości odżywczych. Wręcz przeciwnie. To przepyszne potrawy przygotowane przez najlepszych kucharzy. Są niezwykle aromatyczne, idealnie przyprawione, a także dopracowane. Jest to kuchnia, która doskonale imituje domowe obiady. Ważne jest, aby jadłospis nie był zbyt monotonny. Pracownicy mogą liczyć na codzienną zmianę posiłków. W ramach posiłków profilaktycznych serwowany jest np. gulasz, kotlety schabowe, grochówka, potrawki z kurczaka, a także wiele więcej. Są to znane smaki uwielbiane niemal przez wszystkich. Posiłki zapewniają niezbędną ilość energii, a także zwiększają efektywność działań. Pracodawca może również zdecydować się na przygotowanie posiłków we własnym zakresie.

Przeczytaj również:

Dodaj komentarz